Event 2024

Våra event och var ni hittar oss

Nu är höstens och vinterns event över så nu ser vi med glädje fram emot våen och sommaren. Alla vår- och sommarevent hittar du här.

Oemotståndligt smarriga

Vi är stolta över att servera våra frasiga våfflor gjorda av skånska råvaror och finmalet mjöl från Hven durum. Precis som på vår Hamnkrog i Kyrkbackens hamn använder vi till största delen ekologiska och skånska råvaror för att erbjuda hög kvalitet och värna om miljön.

Besök oss för att uppleva och njuta av vår passion för goda våfflor! För att se vilka leverantörer vi samarbetar med klicka här och vår sommarmeny hittar du här.

Påsk på Tomatens Hus - Våffelmakeri

Påsk på Tomatens Hus

26 mars-1 april

Våffelmakeri firar påsken på Tomatens Hus.

Äntligen öppnar säsongen.
Tisdag-onsdag 11:00-17:00
Skärtorsdag 11:00-16:00
Långfredag 11:00-16:00
Påskafton 11:00-16:00
Påskdagen 11:00-16:00
Annandag påsk 11:00-16:00


Hjärtligt välkomna till Tomatens Hus!

Påsk på Tomatens Hus - Våffelmakeri

Tomatens Hus

Varje lördag & söndag i april 10-16
+ Valborg och 1 maj.

Vår, sol och våfflor! Våffelmakeri hittar ni på Tomatens Hus lördagar och söndagar under april månad.

Förutom att njuta av riktigt smarriga våfflor av mig och godsaker från Tyskens korv kan ni köpa med er plantor, marmelader, sylter, keramik, blommor, goda bröd och mycket mera från Tomatens Hus.


Hjärtligt välkomna!

Sommar på Ven - Våffelmakeri

Sommar på Ven

9 maj-22 september 11:00-16:30

I början och slutet av säsongen är det endast öppet fredag-sön. 

Sommar, sol och våfflor! Våffelmakeri slår upp portarna för ännu en spektakulär sommarsäsong på vackra Ven. Med en magisk utsikt vid Sankt Ibbs gamla kyrka, bjuder vi in dig till en oemotståndlig smakupplevelse. Under den populära Konstrundan på Ven, som äger rum under Kristi Himmelsfärds helgen den 9-12 maj, står vi redo att förföra dina smaklökar med nygräddade, frasiga våfflor som får dig att vilja stanna kvar på Ven för evigt. Så slå dig ner, njut av utsikten och låt oss ta hand om resten. Vi ses på Ven!
OBS! 27-30 juni är vagnen i Helsingborg på European Street food Awards

Moveat på Ven 18 maj 2024

Moveat på Ven

18 maj

En fullmatad upplevelse, Moveat är en matvandring med upp till åtta utvalda stopp på restauranger och caféer runt om i din stad. Denna dag blir det en rundtur på Ven. Perfekt för familjen, kollegorna eller dejten. Du och ditt sällskap genomför smakrundan i valfri ordning och takt, guidade av Moveat-appen. På varje stopp får ni smaka på något som representerar respektive ställe. Det kan vara allt från fine dining i miniatyr till rustik streetfood. Varmt välkomna att smaka mina nygräddade frasiga våfflor.

European Street food awards Hbg

European Streetfood awards

28 – 29 juni 11:00-21:00

Världens största Street food-tävling, i vår hemstad, Helsingborg! 16 europeiska länder gör upp om att vinna titeln som Europas bästa street food. Vi visar upp vårt Våffelmakeri och våra oemotståndliga våfflor under två dagar på Sundstorget där du kan njuta av smakprover från ett 20-tal av Sveriges främsta food trucks, samtidigt som du dricker lokalt producerad öl, lyssnar på DJ och umgås med tusentals härliga människor. KOM – SMAKA – NJUT – RÖSTA, hjälp oss gärna till Tyskland där sluttävling äger rum. Inget inträde och öppet för alla!

Mikaeli marknad 2024

Mikaelimarknad Fredriksdal

29 september 10:00-17:00

Upplev en spektakulär kombination av mat, musik och lantlig folkfest på årets stora höstmarknad på Fredriksdal under Mikaeli marknad med historiska anor. Ta del av en smakrik resa genom höstens och världens läckerheter, mingla bland glada besökare och upptäck en mängd olika aktiviteter som hopp i halmen, ullhantverk och inköp av lokala produkter. Njut av en festlig atmosfär och upplev gemenskapen och glädjen i denna årliga tradition som firas med pompa och ståt. 🌻🍂🍎

Matmarknad Skäralid

Matmarknad Skäralid

6 oktober

Välkommen till Matmarknad Skäralid – en exklusiv matmarknad på Skäralids Camping och Vandrarhem! Njut av lokalt producerat mathantverk av högsta kvalitet. Utforska smaker från Skånes finaste gårdar. Vår marknad är inte bara en plats för att handla mat att ta med hem, utan också för att avnjuta läckerheter på plats. Prova frasiga våfflor från Våffelmakeri eller saftiga lammburgare från Sigvard Månsgård och mycket mer! 

Skördemarknad - Tomatenshus - Våffelmakeri

Skördemarknad Tomatens hus

14 september 10-17

Vi på Tomatens Hus bjuder in till vår mycket uppskattade skördemarknad. Tillsammans med våra leverantörer och andra utställare, lovar vi goda smakprov och härliga erbjudanden. Skördemarknaden är en årets höjdpunkter på Aspavägen och något du inte vill missa!

Jul på Fredriksdal

Julmarknad Fredriksdal

6-8 december 

Jul på Fredriksdal är en magisk upplevelse för besökare i alla åldrar. Det är en gammaldags julmarknad med utställare och musik, skånska delikatesser, välgjorda hantverk och julefrid. I våra historiska hus upplever du julförberedelserna från förr. Hos utställarna kommer det att finnas något för de flesta smaker.

Fredag 13:00-19:00
Lördag 11:00-18:00
Söndag 11:00-18:00

GÖRA SJÄLV

Våffelmix

Orange avdelare

Vill du också njuta av våfflorna som vi får beröm och lovord för? Då har vi en god nyhet för dig! Vi säljer nu vår egen våffelmix, som är gjord av durumvete från Ven och följer samma recept som vi använder på vårt Våffelmakeri. Du kan vara säker på att få samma goda smak som när du besöker oss.

Gör så här:

Allt du behöver göra är att tillsätta riktigt smör och mjölk. Blanda alla torra ingredienser, under tiden du vispar häller du ner mjölk och det smälta smöret i omgångar.

För vegansk och mjölkfri smet kan du enkelt byta ut mjölk och smör mot ett valfritt alternativ.

85 kr
Våffelmix - Våffelmakeri

Allergi?

Bra att veta

Blåbärsgrön avdelare

Vi på Våffelmakeriet är mycket noga med våra ingredienser och arbetar för att tillgodose alla våra kunders behov. Vi gör allt från grunden och använder nötter och mjöl, vilket innebär att vi tyvärr inte kan erbjuda våfflor som är helt fria från gluten och nötter. Men vi har också en specialsmet som är fri från gluten, mjölk, laktos, socker och är vegansk, även om den kan innehålla spår av nötter/gluten/mjölk/laktos.

Vi har dock ett separat våffeljärn för gluten/laktos/vegan alternativ, så informera oss gärna om eventuella allergier vid beställning, så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!