Våfflor med kärlek och lokala råvaror

Om mitt våffelmakeri

Frasiga våfflor väcker barndomsminnen och gör en glad med sin sötma och frasighet, tillsammans med mjuk grädde och somrig sylt. I vårt Våffelmakeri fokuserar vi på lokala råvaror av högsta kvalitet för att göra våfflorna oemotståndligt goda. Vi prioriterar råvaror med lokal anknytning och kvalitet.

När jag finurlade ut mitt våffelkoncept experimenterade jag mycket med olika smeter och ingredienser, jag gick upp 5 kilo, under den minnesvärda vintern, 2020. Men efter många modifieringar kom jag fram till mitt egna unikt recept. En framstående ingrediens är durumvetet från Ven, ön som ligger som en pärla i sundet mellan Sverige och Danmark.

Vår fd granne på Ven, Brita Ossler, har ägnat 25 år åt att mala detta vete varje morgon, vilket utgör hjärtat i vårt recept. Dessutom prioriterar jag ekologiska skånska råvaror och alla sylter och krämer gör vi själva. Gäster berömmer ofta våra våfflor som de bästa de någonsin smakat, en känsla som ger mig en enorm stolthet och glädje.

Vispgrädden är skånsk 40% äkta grädde och smöret är lokalt och äkta. Sockret är ekologiskt och mjölken är 3% skånsk mjölk. Glassen vi lägger på våra våfflor kommer från Anna som har Hvens glass.

Hos oss strävar vi efter att göra våfflor av högsta kvalitet och lokalt förankrade och tokigt goda.

Här kan du kika på menyn.

PARTNERS

Mina val

Hallonröd avdelare

Jag samarbetar med lokala entreprenörer så långt det går, för att främja hållbarhet och bevara naturen. Genom att använda lokalt odlade råvaror stödjer jag inte bara lokala företag utan också en mer hållbar livsstil. En av mina favoritleverantörer är Brita på Hven, som producerar högkvalitativt durummjöl. Detta mjöl används sedan i våffelmixen till våra frasiga våfflor. Brita vårdar sina odlingar på ett hållbart sätt och vi är stolta över att använda deras produkter i vårt Våffelmakeri.

Vi är stolta över vårt samarbete med lokala leverantörer, som alla delar vår passion för hållbarhet och kvalitet. Genom att stödja lokala företag och använda lokalt odlade råvaror kan vi bidra till en mer hållbar framtid och samtidigt erbjuda våra gäster en unik och smakfull upplevelse på vårt Våffelmakeri.

Hven Durum - Våffelmakeri

Hven Durum

Vår fantastiska samarbetspartner, Brita, har med skicklighet tillverkat mjöl från lokalt odlat Durum vete under många decennier. Som en stolt användare av hennes hantverksmjöl kan jag med glädje säga att det ger våra våfflor en helt unik och autentisk smak. Genom att använda hennes kvalitetsmjöl kan vi inte bara erbjuda frasiga och oemotståndligt goda våfflor. Utan också främja en hållbar livsstil genom att stödja lokala producenter och använda miljövänliga råvaror.

Zoegas - Våffelmakeri

Zoegas kafferosteri

I alla år har de hävdat att Carlos Zoéga grundade Zoégas i Helsingborg 1886. Det är i och för sig riktigt, men bara halva sanningen. Maria Zoéga, Carlos hustru, var en stor del i grundandet av Zoégas, och låg även bakom företagets expansion efter Carlos plötsliga död endast två år efter starten.
Maria delade Carlos passion för mörkrostat kaffe och de fattar snart beslutet att flytta till Helsingborg för att tillsammans satsa på kaffehandel. Varje gång man åker förbi Zoega´s kan man njuta av den underbara doften av nyrostade kaffebönor. 
Njut av ett riktigt skånsk klassiskt mörkrostat kaffe från vår hemstad, Helsingborg.

Kiviks musteri - Våffelmakeri

Kiviks musteri

Kiviks musteri, med sin slogan ”från mylla till must”, är en verksamhet med ett genuint intresse för sin bygd. Varsamt vårdar de sina fruktodlingar de har ärvt för att kunna överlämna dem till nästa generation. Dessutom är deras filosofi enkel, att arbeta med naturen och inte mot den. Det är just detta som gör att jag valde dem. De använder sig uteslutande av frukt från sina egna odlingar, vilket ger en kvalitet som inte går att jämföra med någon annan.

Hvenglass

Hvenglass

Glassen vi serverar till våra frasiga våfflor kommer också härifrån Ven. Det är Anna som både gör glassen själv och har en glasskiosk precis vid hamninloppet i Bäckviken.

Inga onödiga tillsatser och gjord på skånsk grädde såklart.

När nära inte bara är nära utan riktigt bra också!

Vens Rapsolja - Våffelmakeri

Ven's rapsolja

Julia, som driver Vens skafferi, är verkligen en lokal expert på att odla raps, sparris, potatis och vitlök. Hon tar hand om alla stegen i produktionen, från sådd till skörd. Det är därför jag är så glad över att kunna använda hennes fantastiska rapsolja till mina våfflor, och köpa hennes fina sparris fram till midsommar. Julia har verkligen en passion för lokala råvaror och jag är stolt över att kunna stödja henne och hennes arbete med mina inköp.

Svenska Kakaobolaget - Våffelmakeri

Svenska Kakaobolaget

Från böna till tillverkning av choklad och till sist skapandet av delikata praliner, allt händer på Österlen. Detta team har en passion för att skapa enkla, naturliga och äkta produkter, precis som den magiska hasselnötskrämen som jag använder i mina våfflor. Krämen är tillverkad av riktigt goda hasselnötter och helt utan tillsatser, vilket gör den fantastiskt god och hälsosam.

Har du frågor?

Mejla mig

Blåbärsgrön avdelare

Om det är något du undrar över gällande mina våfflor eller något annat som du inte hittar svar på min hemsida, tveka inte att skicka mig ett mejl på du några frågor om mina våfflor eller något annat som du inte får svar på min hemsida. Mejla mig [email protected]