Våfflor med kärlek och lokala råvaror
Om mitt våffelmakeri
Frasiga våfflor väcker barndomsminnen och gör en glad med sin sötma och frasighet, tillsammans med mjuk grädde och somrig sylt. I vårt Våffelmakeri fokuserar vi på lokala råvaror av högsta kvalitet för att göra våfflorna oemotståndligt goda. Vi prioriterar inte kvantitet utan istället lokal anknytning och kvalitet.
Själva smeten gör vi med vårt egna finurliga recept efter många tester innan vi hittade rätt. Durummjölet kommer från vår granne Brita. Vispgrädden är skånsk 40% äkta grädde och smöret är lokalt och äkta. Sockret är ekologiskt och mjölken är 3% skånsk mjölk. Glassen vi lägger på våra våfflor kommer från Anna som har Hvens glass.
På vårt Våffelmakeri serverar vi skånska och ekologiska råvaror, precis som på vår restaurang Vens Hamnkrog i Kyrkbackens hamn.
Hos oss strävar vi efter att göra våfflor av högsta kvalitet och lokalt förankrade.
Här kan du se menyn.
PARTNERS
Mina val

Jag samarbetar med lokala entreprenörer så långt det går, för att främja hållbarhet och bevara naturen. Genom att använda lokalt odlade råvaror stödjer jag inte bara lokala företag utan också en mer hållbar livsstil. En av mina favoritleverantörer är Brita på Hven, som producerar högkvalitativt durummjöl. Detta mjöl används sedan i våffelmixen till våra frasiga våfflor. Brita vårdar sina odlingar på ett hållbart sätt och vi är stolta över att använda deras produkter i vårt Våffelmakeri.
Vi är stolta över vårt samarbete med lokala leverantörer, som alla delar vår passion för hållbarhet och kvalitet. Genom att stödja lokala företag och använda lokalt odlade råvaror kan vi bidra till en mer hållbar framtid och samtidigt erbjuda våra gäster en unik och smakfull upplevelse på vårt Våffelmakeri.
Hven Durum
Vår fantastiska samarbetspartner, Brita, har med skicklighet tillverkat mjöl från lokalt odlat Durum vete under många decennier. Som en stolt användare av hennes hantverksmjöl kan jag med glädje säga att det ger våra våfflor en helt unik och autentisk smak. Genom att använda hennes kvalitetsmjöl kan vi inte bara erbjuda frasiga och oemotståndligt goda våfflor. Utan också främja en hållbar livsstil genom att stödja lokala producenter och använda miljövänliga råvaror.
Zoegas kafferosteri
I alla år har de hävdat att Carlos Zoéga grundade Zoégas i Helsingborg 1886. Det är i och för sig riktigt, men bara halva sanningen. Maria Zoéga, Carlos hustru, var en stor del i grundandet av Zoégas, och låg även bakom företagets expansion efter Carlos plötsliga död endast två år efter starten.
Maria delade Carlos passion för mörkrostat kaffe och de fattar snart beslutet att flytta till Helsingborg för att tillsammans satsa på kaffehandel. Varje gång man åker förbi Zoega´s kan man njuta av den underbara doften av nyrostade kaffebönor.
Njut av ett riktigt skånsk klassiskt mörkrostat kaffe från vår hemstad, Helsingborg.
Kiviks musteri
Kiviks musteri, med sin slogan ”från mylla till must”, är en verksamhet med ett genuint intresse för sin bygd. Varsamt vårdar de sina fruktodlingar de har ärvt för att kunna överlämna dem till nästa generation. Dessutom är deras filosofi enkel, att arbeta med naturen och inte mot den. Det är just detta som gör att jag valde dem. De använder sig uteslutande av frukt från sina egna odlingar, vilket ger en kvalitet som inte går att jämföra med någon annan.
Hvenglass
Glassen vi serverar till våra frasiga våfflor kommer också härifrån Ven. Det är Anna som både gör glassen själv och har en glasskiosk precis vid hamninloppet i Bäckviken.
Inga onödiga tillsatser och gjord på skånsk grädde såklart.
När nära inte bara är nära utan riktigt bra också!
Ven's rapsolja
Julia, som driver Vens skafferi, är verkligen en lokal expert på att odla raps, sparris, potatis och vitlök. Hon tar hand om alla stegen i produktionen, från sådd till skörd. Det är därför jag är så glad över att kunna använda hennes fantastiska rapsolja till mina våfflor, och köpa hennes fina sparris fram till midsommar. Julia har verkligen en passion för lokala råvaror och jag är stolt över att kunna stödja henne och hennes arbete med mina inköp.
Svenska Kakaobolaget
Från böna till tillverkning av choklad och till sist skapandet av delikata praliner, allt händer på Österlen. Detta team har en passion för att skapa enkla, naturliga och äkta produkter, precis som den magiska hasselnötskrämen som jag använder i mina våfflor. Krämen är tillverkad av riktigt goda hasselnötter och helt utan tillsatser, vilket gör den fantastiskt god och hälsosam.
Har du frågor?
Mejla mig

Om det är något du undrar över gällande mina våfflor eller något annat som du inte hittar svar på min hemsida, tveka inte att skicka mig ett mejl på du några frågor om mina våfflor eller något annat som du inte får svar på min hemsida. Mejla mig [email protected]