Välj en sida
Våffla - Våffelmakeri

Våfflor med kärlek och lokala råvaror

Om mitt våffelmakeri

Våfflor är barndomsminnen, de gör en glad, kanske beror det på sötman och frasigheten kombinerad med mjuk grädde och somrig sylt. Frasiga våfflor är barnsligt goda och helt oemotståndliga.

Med min kärlek till våfflor fokuserar jag på lokala råvaror av bästa kvalitet. Fokus är inte att ha flest våffelvarianter utan framför allt ska de vara lokalt anknytna och givetvis frasiga och oemotståndligt goda.

Smeten gör jag själv och receptet har jag finurlat fram efter många många olika tester under vintern. Vaniljsockret gör jag också själv och durummjölet köper jag från min granne Brita. Vispgrädden är skånsk 40% äkta grädde och smöret är såklart också skånskt riktigt smör. Sockret jag använder är ekologiskt och mjölken är 3% skånsk mjölk.

På samma sätt som vi serverar skånskt och ekologiskt i våra restauranger by Pausa Vinbod, Hamnkrog & Lounge i Kyrkbackens hamn, gör vi det också här i vårt våffelmakeri.

Här kan du se menyn.

PARTNERS

Mina val

Separator hallonröd

Så långt det går har jag valt att jobba tillsammans med lokala entreprenörer för framtidens och naturens skull. Till exempel använder jag endast mjöl från Brita här på Hven durum, som förutom att göra toppenfint mjöl säljer de också riktigt goda frukostbullar, bröd och söta kakor på sommaren.

Enkel våffla

Hven Durum

Vår fantastiska Brita har tillverkat mjöl från lokalt odlat Durum vete i decennier. Jag är stolt över att kunna använda mig av hennes hantverksmjöl i våfflorna.

Solde Kafferosteri - Våffelmakeri

Solde Kafferosteri

De använder sig uteslutande av kaffe som är spårbart ner till bonde, gård eller tvättstation. Det är lite dyrare, men mycket godare – både i kopp och själ.

Kiviks musteri

Kiviks musteri

De har ett genuint intresse för sin bygd. De fruktodlingar de ärvt vårdar de varsamt, för att kunna överlämna dem till nästa generation. Det är därför jag valde dem.

Solsken - Våffelmakeri

Solsken

Tillverkade med kärlek, solsken och enbart naturliga juicer och aromer. Den har låg sockerhalt och hög juicehalt och svalkar fint i solen!

Klassisk våffla

Ven's rapsolja

Julia som har Vens skafferi/rapsolja både sår och skördar raps, sparris, potatis och vitlök. Här köper jag finfin sparris fram till midsommar.

Svenska kakaobolaget - Våffelmakeri

Svenska Kakaobolaget

Från böna till choklad till praliner. Enkelt, naturligt och äkta från Österlen. De gör den magiska hasselnötskrämen, fantastiskt god och helt utan tillsatser.

Har du frågor?

Mejla mig

Separator blåbärsgrön

Har du några frågor om mina våfflor eller något annat som du inte får svar på min hemsida. mejla mig på [email protected]